Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Houtsnippers Alle prijzen inclusief Gratis verzending

Cacaodoppen – een mooie bodembedekker voor uw tuin

Cacaodoppen – een mooie bodembedekker voor uw tuin Cacaodoppen - ook bekend als cacaoschillen, cacaoschalen en cacaoschelpen - zijn een zeer milieuvriendelijke bodembedekker. Cacaodoppen zijn een restproduct van de cacao-industrie, het betreft de schaal waar de cacaoboon in heeft gezeten. Door het brandproces van cacaobonen worden de schelpen gesteriliseerd, waardoor ze onkruidbestrijdend en biologisch zijn. Naast dat cacaodoppen er mooi uitzien in uw tuin, geven ze ook nog een typische zoete geur af.
Voordelen van cacaodoppen
Cacaodoppen als bodembedekker in uw tuin heeft verschillende voordelen.
  • Cacaodoppen zorgen voor voedingsstoffen in de bodem
Cacaodoppen bevatten stikstof, kalium en fosfaat en hebben een pH-waarde van 5,8. Deze bestanddelen zorgen voor een vruchtbare grond en zorgen ervoor dat de bodem van uw tuin gezond blijft. Hierdoor zullen bloemen, planten of gewassen - zoals groente en fruit in de moestuin - zich uitstekend kunnen ontwikkelen.
  • Cacaodoppen weren katten en slakken
Cacaodoppen zorgen op natuurlijke wijze voor ongediertebestrijding. Het is een ideale manier om katten, slakken en ander ongedierte uit de (moes)tuin te weren. Een laag cacaodoppen van 6 centimeter is vaak al voldoende om een goede werking te hebben tegen ongedierte
  • Cacaodoppen houden vocht vast
Cacaodoppen helpen ook om vocht vast te houden in bepaalde delen van uw tuin. Hierdoor zorgt u ervoor dat de grond niet uitdroogt.
  • Cacaodoppen bestrijden onkruid
Cacaodoppen zorgen ervoor dat onkruid op natuurlijke wijze wordt verminderd. Hierdoor hoeft u geen milieubelastende en chemische bestrijdingsmiddelen of onkruidverdelgers meer te gebruiken.
  • Cacaodoppen zijn onderhoudsarm
Nadat u de cacaodoppen in uw tuin hebt gestrooid, heeft u er vrijwel geen omkijken meer naar. Het enige wat u hoeft te doen is eens in de paar maanden een nieuwe laag toe te voegen.

Nadelen van cacaodoppen
Los van de vele voordelen die cacaodoppen bieden, zijn er ook enkele nadelen aan het gebruik van cacaodoppen in de tuin.
  • Te vochtige cacaodoppen zorgen voor ongedierte en schimmel
Het is heel belangrijk om de cacaodoppen niet te nat te maken. Wanneer cacaodoppen te vochtig zijn, trekken ze juist ongedierte aan en kan er schimmelvorming ontstaan. Zorg er daarom voor dat u de cacaodoppen niet uitgebreid besproeit met water.
  • Cacaodoppen kunnen giftig zijn voor honden
Hondenbezitters moeten ervoor zorgen dat de honden niet in aanraking komen met de cacaodoppen en deze zeker niet eten. Als uw hond per ongeluk de cacaodoppen heeft gegeten, raadpleeg dan direct een dierenarts en toon het etiket en/of de beschrijving van uw cacaodoppen.
  • Cacaodoppen verspreiden zich gemakkelijk door uw tuin
    Cacaodoppen zijn licht van gewicht, waardoor ze door de wind gemakkelijk door de hele tuin kunnen waaien. U kunt dit voorkomen door stevige borders te plaats langs de randen van de plekken waar u de cacaodoppen strooit. Ook het regelmatig besproeien van de cacaodoppen zorgt ervoor dat ze wat zwaarder worden, waardoor ze minder snel weg zullen waaien.
Cacaodoppen bestellen bij Cacaodoppen.nl
Op cacaodoppen.nl kunt u eenvoudig en snel (grote partijen) cacaodoppen bestellen. De cacaodoppen worden bij u thuis geleverd in grote big bags of kleine verpakkingen - afhankelijk van uw bestelling. Cacaodoppen.nl biedt een uitgebreid aanbod bodembedekking en met behulp van het bestelsysteem kunt u heel eenvoudig uw cacaodoppen, dennenschors, houtsnippers en meer bestellen.
Bekijk ons volledige assortiment op Cacaodoppen.nl

 
  Joost Slagter     17-11-2020 10:58