Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Houtsnippers Alle prijzen inclusief Gratis verzending

Voor- en nadelen van houtsnippers op een rij

Houtsnippers Blanco

In dat geval kunnen houtsnippers een interessante optie zijn. Houtsnippers maken uw tuin onderhoudsvriendelijk en houden onkruid gemakkelijk tegen. Houtsnippers blokkeren zonlicht en maken het eenvoudiger om met watertekort of overschotten om te gaan. Hier laten we zien welke voor- en nadelen er zijn.

Voordelen van houtsnippers

De belangrijkste voordelen van houtsnippers:

Toename van biologische activiteit

Met houtsnippers is het vrij eenvoudig om de biologische activiteit te bevorderen. Dit betekent dat planten en bomen het beter gaan doen. Iets dat met name met het absorptievermogen van houtsnippers te maken heeft. Ze laten water los op momenten van droogte en nemen water op als het te nat is.

Beperken van erosie bij de bodem In sommige tuinen kan er erosie ontstaan. Door houtsnippers te gebruiken verstevigt u de bodem en vermengen houtsnippers zich met de ondergrond. Doordat u houtsnippers in de loop der jaren bijvult, neemt de kracht van de ondergrond toe.

Onkruid verminderen met houtsnippers

Houtsnippers zijn ideaal om onkruid mee te verminderen. De vermindering van zonlicht levert een vertraagde groei van onkruid op of maakt er definitief een einde aan. Werkt dit onvoldoende? Kies er in dat geval voor om met worteldoek te combineren.

Voordeliger dan cacaodoppen of boomschors

Houtsnippers zijn niet duur en een stuk voordeliger in de aanschaf dan boomschors of cacaodoppen. Zeker voor grotere oppervlakten is het daarom interessant om voor houtsnippers te gaan.

Nadelen van houtsnippers

Het belangrijkste nadeel van houtsnippers:

Om de twee jaar aanvullen

Het aanvullen van houtsnippers doet u om de twee jaar of in sommige gevallen zelfs ieder jaar. In vergelijking met bijvoorbeeld boomschors is dit een vrij hoge frequentie. Anderzijds heeft dit positieve effecten voor de stevigheid van de bodem. En geeft een nieuwe laag houtsnippers steeds weer een frisse aanblik.
    08-05-2020 21:10