Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Houtsnippers Alle prijzen inclusief Gratis verzending

wandelpad aanleggen met houtsnippers

Pad van Houtsnippers

Wilt u een wandelpad aanleggen met houtsnippers? Hier ziet u welke mogelijkheden en aandachtspunten er zijn. Ook bespreken we een aantal alternatieven voor het aanleggen van een pad met houtsnippers.

Waarom zou u een wandelpad aanleggen met houtsnippers?

Houtsnippers zijn het ideale materiaal om een pad mee aan te leggen. Het ziet er natuurlijk uit en voelt prettig aan. Wanneer u een pad met houtsnippers beloopt, maakt dit een aangenaam en knisperend geluid. Iets dat voor veel mensen een warm, prettig en soms zelfs een vertrouwd gevoel oproept. Prettig aan houtsnippers zijn de big bags waarin het materiaal geleverd wordt. Big bags zijn eenvoudig leeg te scheppen. Daarna geeft u uw big bag een tweede leven of, na verloop van tijd, gooit u de big bag weg.
In een middag schept u meerdere zakken leeg en vult u bestaande paden aan of legt u een nieuwe route aan.

Hoe legt u het wandelpad aan?

Het aanleggen van een pad is vrij simpel. Onderneem de volgende stappen: Meet op hoeveel houtsnippers u nodig heeft en daarna plaats u de bestelling. Wij leveren de big bags met houtsnippers af. Als u heel veel nodig heeft kunnen wij ook los gestort bij u leveren. U creëert paden met een dikte van tenminste 8 centimeter. Per big bag levert dit ruim tien vierkante meter op. Vult u het bestaande materiaal aan? Ga dan na hoeveel houtsnippers er benodigd zijn. Wanneer u jaarlijks houtsnippers toevoegt is er minder nodig dan bij een nieuw pad. Zorg voor een manier waarop u het pad afkadert. Dit is mogelijk met houten randen of elementen van steen. Het ziet er aantrekkelijker uit en zorgt voor een pad dat langer dezelfde dikte en vorm behoudt.

Welke alternatieven zijn er voor houtsnippers?

Gelukkig zijn er alternatieven voor het aanleggen van een pad met houtsnippers. Onder andere boomschors is ook zeer geschikt. De natuurlijke bedekking is niet zo duur als stenen of kiezels. Gaat u voor houtsnippers? Dan is dit veel voordeliger dan deze alternatieven. Met name bij een grotere oppervlakte komt u daarom al snel op houtsnippers uit. Dit scheelt behoorlijk ten opzichte van andere materialen. Dit komt door het feit dat houtsnippers een reststroom zijn van de bosbouw. Een restproduct dat er prachtig uitziet en met aantrekkelijke eigenschappen.
    04-12-2020 15:00