Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Houtsnippers Alle prijzen inclusief Gratis verzending

4 tips voor het gebruik van houtsnippers in de tuin

4 tips voor het gebruik van houtsnippers in de tuin
Houtsnippers zijn voor vele verschillende doeleinden te gebruiken; in tuinen, in parken, op speelplaatsen, als afbakening, als tuin- en wandelpaden etc. etc. In dit artikel geven we 4 tips wat je zoal met houtsnippers in de tuin kunt doen. Laat u inspireren!

Tip 1 - Gebruik houtsnippers als natuurlijke bodembedekker

Houtsnippers lenen zich uitstekend als bodembedekker in uw tuin. Er zijn echter wel enkele kanttekeningen. Niet alle gewassen, bomen en bloemen gedijen goed wanneer de grond is bedekt met houtsnippers. Plekken waar houtsnippers goed te gebruiken zijn als natuurlijke bodembedekker:
  • Bij vaste beplanting, bijvoorbeeld in sierbedden of tuinborders
  • Bij fruit- en sierbomen
  • Bij grote struiken en hagen
In moestuinen of andere plaatsen waar u groenten en fruit verbouwt zijn houtsnippers minder geschikt. In dit geval kunt u beter gebruik maken van cacaodoppen als bodembedekker.

Tip 2 - Gebruik houtsnippers als veilige ondergrond bij speeltoestellen

Hebt u een speelgelegenheid voor kinderen in de tuin? Houtsnippers zijn een perfecte ondergrond bij speeltoestellen, zoals schommels en klimrekken. De houtsnippers zorgen voor een relatief zacht oppervlak, waardoor kinderen bij eventuele vallen minder snel letsel op zullen lopen.

Lees ook: Houtsnippers als ondergrond in de speeltuin

Tip 3 - Gebruik houtsnippers in de composthoop

Hebt u een eigen composthoop in uw tuin of op uw terrein? Voeg er houtsnippers aan toe! Zeker wanneer u de compost in de toekomst gaat gebruiken als ‘natuurlijke (pot)grond’ voor uw gewassen, bieden houtsnippers verschillende voordelen. De houtsnippers houden de compost in evenwicht en zorgen voor extra voedingsstoffen aan de compost, die andere materialen - zoals bladafval of gras - niet leveren. Houd er echter rekening mee dat als de houtsnippers grotere stukken bevatten, de ontbinding langer zal duren en de compost minder fijn zal zijn. Dit kunt u echter oplossen door de compost in een later stadium te vermalen.

Tip 4 - Leg een wandel- of tuinpad aan met houtsnippers

Houtsnippers worden vaak gebruikt voor het aanleggen van een tuin-, wandel- of bospad. Het ziet er erg fraai uit en het is ook nog eens gemakkelijk en snel uit te voeren.

Lees ook: Een tuinpad aanleggen met houtsnippers | Tips & Informatie

Houtsnippers bestellen op Houtsnippers.nl

Op Houtsnippers.nl kunt u gemakkelijk en snel verschillende soorten houtsnippers kopen. De houtsnippers worden bij u thuis geleverd in zogenaamde big bags of in zakken van 50 liter. Ook is het mogelijk om de houtsnippers losgestort te ontvangen. Naast houtsnippers biedt houtsnippers.nl ook een uitgebreid aanbod aan andere soortenbodembedekkers, waaronder houtmulch en cacaodoppen.

Hebt u vragen over onze producten? Neem gerust contact met ons op via 0342-784000 of info@houtsnippers.nl


 
  Luc     23-02-2021 14:15