Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Houtsnippers Alle prijzen inclusief Gratis verzending

Houtsnippers als ondergrond in de speeltuin

Houtsnippers als ondergrond in de speeltuin Spelen in de speeltuin… Kinderen zijn er dol op! Maar het klimmen en klauteren in speeltoestellen en het glijden van de glijbaan brengt ook risico’s met zich mee. Door hun enthousiasme tijdens het spelen, kunnen kinderen vallen en struikelen. Het is daarom belangrijk om voor een goede valondergrond in de speeltuin te zorgen. Houtsnippers vormen een ideaal afdekmateriaal voor de harde grond op speelplaatsen. Hierdoor zullen kinderen veilig kunnen blijven spelen.

Houtsnippers als valondergrond

Houtsnippers zijn gemakkelijk verkrijgbaar. Het is zelf te vervaardigen van snoeiafval van de bomen, maar ook het aanschaffen van kant-en-klare houtsnippers is vaak geen grote kostenpost. De houtsnippers zijn meestal een combinatie van zachthout en hardhout - van stammen en takken van verschillende soorten bomen. Het vormt een perfecte valondergrond voor de speeltuin.  

Veilige valdempende ondergrond

Houtsnippers worden als veilige ondergrond voor speeltuinen bestempeld. Ze zijn vrijwel splintervrij, zodat kinderen vrijelijk kunnen spelen, zonder dat zij (én u!) zich zorgen hoeven te maken over vervelende en pijnlijke valpartijen.  
Afhankelijk van het gebruik van de speeltuin, gaan houtsnippers jarenlang mee. Als het een speeltuin betreft die heel vaak wordt gebruikt, wordt echter aangeraden om de houtsnippers wat vaker te vervangen. Na verloop van tijd zal ook de kleur van de houtsnippers er wat minder aantrekkelijk uitzien. Maar ook dat is eenvoudig op te lossen door het strooien van een nieuwe, verse laag houtsnippers.

Voordelen van houtsnippers

Het gebruik van houtsnippers als ondergrond bij speeltoestellen en glijbanen brengt verschillende voordelen met zich mee:
  • Houtsnippers zijn een goedkope oplossing voor een veilige speelomgeving
  • Houtsnippers zijn gemakkelijk verkrijgbaar
  • Houtsnippers zijn er in verschillende uitvoeringen, van de ietwat grovere versies tot de gezeefde variant
Een nadeel van houtsnippers is dat kinderen het ook vaak gebruiken als speelmateriaal. Kinderen verplaatsen de houtsnippers, waardoor het minder goed geëgaliseerd is bij bijvoorbeeld het speeltoestel. Dit is echter gemakkelijk op te lossen door regelmatig de houtsnippers (opnieuw) te verspreiden met behulp van een hark. Daarnaast loopt men de kans dat door weersomstandigheden (denk bijvoorbeeld maar eens aan een heftige regenbui) de houtsnippers wegspoelen bij de belangrijkste plaatsen. Aangeraden wordt om dit goed in de gaten te houden. Op deze manier blijft u verzekerd van een veilige speelomgeving!

Houtsnippers kopen op Houtsnippers.nl

Op Houtsnippers.nl kunt u zeer gemakkelijk houtsnippers bestellen. De houtsnippers worden bij u thuis geleverd in zogenaamde big bags of in zakken van 50 liter. Ook is het mogelijk om de houtsnippers direct bij de speeltuin af te leveren. Wel zo handig! Naast houtsnippers biedt houtsnippers.nl ook een uitgebreid aanbod aan andere soorten bodembedekkers, waaronder houtmulch en cacaodoppen.

 
  Luc     01-02-2021 13:13