Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Houtsnippers Alle prijzen inclusief Gratis verzending

Verschil tussen houtsnippers en boomschors voor in de tuin

Houtsnippers Basic

Verschil tussen houtsnippers en boomschors voor in de tuin Houtsnippers en boomschors zijn eventueel te combineren in de tuin. Houd er echter rekening mee dat er verschillen zijn. Zo zijn snippers of schors best verschillend als het om hun eigenschappen gaat. Boomschors staat bekend om de vochtregulerende werking. Waardoor gemakkelijker is te voorkomen dat de tuin uitdroogt. Deze eigenschap hebben houtsnippers ook, weliswaar in minder mate dan bij boomschors. De aard van het materiaal maakt het voor boomschors eenvoudiger om vocht op te nemen. Tegelijkertijd is dit afhankelijk van boomsoort die gebruikt is voor het schors of de snippers.


Houtsnippers zijn voordeliger dan boomschors

Houtsnippers zijn over het algemeen voordeliger dan boomschors. Voor veel mensen is het daardoor logischer om voor houtsnippers te kiezen. Zij zoeken een voordelig middel om de bodem mee af te dekken. Het liefst een natuurlijk middel dat bij de rest van de tuin past.

Kleur van houtsnippers en boomschors

Op het eerste oog doen houtsnippers iets frisser aan dan boomschors. Boomschors heeft een vrij donkere kleur. Terwijl houtsnippers gekenmerkt zijn door een frissere uitstraling. De houtkleur is lichtbruin. Boomschors gaat al snel richting het donkerbruin.

Hoeveel boomschors of houtsnippers zijn er benodigd?

Voor tien vierkante meter heeft u ongeveer een kuub nodig. Bij boomschors en houtsnippers is dit in principe gelijk. Zijn er hoogteverschillen of is er sprake van verzakkingen? Dan is er een dikkere laag benodigd. Hier gaan we van ongeveer 8 centimeter uit. Dit biedt voldoende lucht voor de grond en afdekking voor een pad of om onkruid mee af te stoppen.

Boomschors of houtsnippers als onkruidbestrijder?

Wilt u onkruid bestrijden door middel van een bodembedekker? Dan vraagt u zich misschien af welke materiaalsoort het meest geschikt is. Wanneer het om het bestrijden van onkruid gaat, zijn de verschillen relatief klein. Zowel houtsnippers als boomschors zorgen voor een bedekking van uw bodem. Hierdoor komt er geen zonlicht bij het onkruid. Zeker in de lente en zomer groeit onkruid vrij gemakkelijk. Om te voorkomen dat het onkruid uit de grond schiet, is het verstandig om voor een bodembedekker te kiezen. Wilt u voorkomen dat er onkruid groeit? Kies in dat geval voor een combinatie met worteldoek. Dit voorkomt dat er onkruid tevoorschijn komt. Onkruid weren met boomschors en houtsnippers is ongeveer even effectief.

Conclusie

Twijfelt u tussen houtsnippers en boomschors? Beslis in dat geval wat het belangrijkst voor u is. Is het de prijs van het materiaal? De verfrissende kleur van houtsnippers in tegenstelling tot de donkere kleur van boomschors? Of is de levensduur belangrijk? Zo mag u bij boomschors rekenen op een langere levensduur dan bij houtsnippers. Houtsnippers vult u vaker aan.
    08-05-2020 21:13