Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Houtsnippers Alle prijzen inclusief Gratis verzending

Houtsnippers als ondergrond in de speeltuin

Houtsnippers als ondergrond in de speeltuin Spelen in de speeltuin… Kinderen zijn er dol op! Maar het klimmen en klauteren in speeltoestellen en het glijden van de glijbaan brengt ook risico’s met zich mee. Door hun enthousiasme tijdens het spelen, kunnen kinderen vallen en struikelen. Het is belangrijk dat er in een speeltuin wordt gezorgd voor een goede valondergrond. Een mogelijke bodembedekker welke uitstekend dient als valondergrond in de speeltuin, zijn houtsnippers. Dankzij houtsnippers in de speeltuin kunnen kinderen op enthousiaste wijze blijven spelen: dankzij de houtsnippers is de kans kleiner dat zij zich bezeren tijdens een val.


Houtsnippers als valondergrond

Houtsnippers zijn gemakkelijk verkrijgbaar. Het is zelf te vervaardigen van snoeiafval van de bomen, maar ook het aanschaffen van kant-en-klare houtsnippers is vaak geen grote kostenpost. Houtsnippers zijn veelal een combinatie van zachthout en hardhout. Het hout is zo goed als splintervrij en de houtsnippers hebben een dempende werking. Bij vallen of struikelen zorgen de houtsnippers ervoor dat kinderen in de speeltuin minder hard op de grond terechtkomen. Daardoor zijn houtsnippers een ideale bodembedekker voor in de speeltuin. Gebruik de houtsnippers van Houtsnippers.nl als afdekmateriaal voor de harde grond in de speeltuin en zorg ervoor dat kinderen op een fijne manier kunnen blijven spelen. Om deze redenen kunt u houtsnippers goed gebruiken voor speeltuinen op speelpleinen, op schoolpleinen of kinderdagverblijven. Mocht u een eigen (klein) speelparadijsje voor de kids in uw eigen tuin hebben, dan zijn onze houtsnippers uiteraard ook erg geschikt.

Veilige valdempende ondergrond

Houtsnippers worden als veilige ondergrond voor speeltuinen bestempeld. Ze zijn vrijwel splintervrij, zodat kinderen vrijelijk kunnen spelen, zonder dat zij (én u!) zich zorgen hoeven te maken over vervelende en pijnlijke valpartijen. Afhankelijk van het gebruik van de speeltuin, gaan houtsnippers jarenlang mee. Als het een speeltuin betreft die heel vaak wordt gebruikt, wordt echter aangeraden om de houtsnippers wat vaker te vervangen. Na verloop van tijd zal ook de kleur van de houtsnippers er wat minder aantrekkelijk uitzien. Maar ook dat is eenvoudig op te lossen door het strooien van een nieuwe, verse laag houtsnippers.

Natuurlijke bodemdekker in speeltuin


Onze grootste tip is om voor een natuurlijke bodembedekker en valondergrond in de speeltuin te kiezen. U kunt natuurlijk ook kiezen voor rubberen tegels of zand, maar natuurlijke valondergronden bieden veel meer voordelen. Natuurlijke materialen voeden de grond en gaan de groei van onkruid tegen. Een ander groot voordeel van natuurlijke bodembedekkers is dat deze een isolerende werking hebben. Dit beschermt planten en bloemen, maar zorgt er ook voor dat de ondergrond een aangename temperatuur blijft houden. Daardoor blijven houtsnippers in de speeltuin in de zomer koel, dit is wel zo fijn voor spelende kinderen die misschien wel op hun blote voeten spelen. Houtsnippers zorgen voor een mooi aangezicht van de speeltuin, maar dit is ook een natuurlijke en duurzame valondergrond.

Voordelen van houtsnippers

Het gebruik van houtsnippers als ondergrond bij speeltoestellen en glijbanen brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Houtsnippers zijn een goedkope oplossing voor een veilige speelomgeving
  • Houtsnippers zijn gemakkelijk verkrijgbaar
  • Houtsnippers zijn er in verschillende uitvoeringen, van de ietwat grovere versies tot de gezeefde variant

Een nadeel van houtsnippers is dat kinderen het ook vaak gebruiken als speelmateriaal. Kinderen verplaatsen de houtsnippers, waardoor het minder goed geëgaliseerd is bij bijvoorbeeld het speeltoestel. Dit is echter gemakkelijk op te lossen door regelmatig de houtsnippers (opnieuw) te verspreiden met behulp van een hark. Daarnaast loopt men de kans dat door weersomstandigheden (denk bijvoorbeeld maar eens aan een heftige regenbui) de houtsnippers wegspoelen bij de belangrijkste plaatsen. Aangeraden wordt om dit goed in de gaten te houden. Op deze manier blijft u verzekerd van een veilige speelomgeving!

Waarom kiezen voor houtsnippers als valondergrond in een speelplaats?

Naast houtsnippers zijn er nog meer natuurlijke bodembedekkers beschikbaar. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan natuurlijke bodembedekkers zoals cacaodoppen of dennenschors. Niet ieder soort natuurlijke bodembedekker is echter net als houtsnippers geschikt als val ondergrond op een speelplaats. Enkel dennenschors en houtsnippers kunnen veilig als valondergrond op een speelplaats worden gebruikt. Redenen om te kiezen voor houtsnippers zijn:

  • Houtsnippers bieden een veilige ondergrond waar kinderen vrij op kunnen spelen. Zorgen over pijnlijke valpartijen zijn verleden tijd!
  • Houtsnippers gaan over het algemeen jarenlang mee. Enkel wanneer er heel vaak en veel in de speeltuin gespeeld wordt, is het aan te raden om de snippers vaker te vervangen. Het vervangen van de houtsnippers in de speeltuin kunt u ook doen wanneer de houtsnippers verkleurd zijn.
  • Houtsnippers zijn over het algemeen redelijk goedkoop. Daarmee is deze valondergrond een goed betaalbare oplossing voor een veilige speeltuin!
  • U kunt houtsnippers verkrijgen in verschillende uitvoeren, van grovere houtsnippers tot fijngemalen snippers van hout. Waar gaat uw voorkeur naar uit? In onze webshop zijn verschillende opties mogelijk.

Houtsnippers voor veilige speelomgeving online bestellen

In onze webshop kunt u eenvoudig, snel en veilig uw houtsnippers bestellen. U kunt kiezen om de snippers te bestellen in de vorm van big bags. Dit biedt een uitkomst voor grote speelplaatsen: bij grote speeltuinen moet u vaak veel harde ondergrond met de houtsnippers bedekken en onze grote zakken met houtsnippers zijn daardoor een voordelige oplossing. Mocht u niet zoveel houtsnippers benodigd zijn, of wilt u enkel een kleinere zak als reserve opslag aanschaffen, dan kunt u ervoor kiezen om een zak van 50 liter te bestellen.

U kunt zelf aangeven waar u de houtsnippers wilt laten bezorgen, het is mogelijk om deze bij u thuis te laten afleveren, of direct bij de speeltuin. Verzending is gratis en wij doen ons best om de houtsnippers voor de speelplaats zo snel mogelijk op de locatie van uw voorkeur te leveren.

Houtsnippers kopen op Houtsnippers.nl

Op Houtsnippers.nl kunt u zeer gemakkelijk houtsnippers bestellen. De houtsnippers worden bij u thuis geleverd in zogenaamde big bags of in zakken van 50 liter. Ook is het mogelijk om de houtsnippers direct bij de speeltuin af te leveren. Wel zo handig! Naast houtsnippers biedt houtsnippers.nl ook een uitgebreid aanbod aan andere soorten bodembedekkers, waaronder houtmulch en cacaodoppen.

  Luc     01-02-2021 13:13