Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Houtsnippers Alle prijzen inclusief Gratis verzending

Big Bag Recycling

Big Bag Recycling

Heeft u houtsnippers, dennenschors, potgrond of een ander product in big bags bestelt? Na gebruik van de inhoud is de big bag als - vanzelfsprekend - over. Wat doet u met deze lege big bag?

Hieronder een aantal suggesties. Heeft u zelf een suggestie? Dan zetten we deze er graag bij. Vul ons contactformulier in met uw tip. Wij zijn benieuwd naar uw creatieve suggestie!

Big bag gebruiken voor composthoop / compostopslag

Gebruik de big bag om een eigen composthoop te maken. Een composthoop maakt u door resten uit de tuin in uw big bag te doen. Voeg er aarde met oude compost bij. Het materiaal transformeert langzaam naar compost om in de tuin te gebruiken. Een big bag is ideaal om compost in te maken. Een big bag vormt namelijk de ideale bescherming voor dit organische materiaal. Door het plastic van de big bag zal het materiaal niet snel rotten. Bij compost-constructies met hout of andere materialen is de kans groter dat er verrotting ontstaat.

Big bag gebruiken als worteldoek

Een big bag is in te zetten om er worteldoek van te maken. Snijd het materiaal in gelijke stukken en dek de grond met het materiaal af. Vul het vervolgens op met houtsnippers, boomschors of ander materiaal. Door de stevige weving van uw big bag, krijgt onkruid geen kans.

Big bag als opslagplaats voor tuinmateriaal

Vuilniszakken zitten vrij snel vol, zeker wanneer u deze vult met tuinmateriaal. Door een big bag als opslagplaats voor tuinmateriaal te gebruiken, gunt u uw big bag een tweede leven. Het tweede leven dat dit stevige materiaal verdient. Veel klanten kiezen er dan ook voor om hun big bag op deze manier te hergebruiken.

Big bag om plantenbak / bloembak mee te bekleden

Wilt u een plantenbak maken? Dan is het belangrijk dat het water of de grond er netjes in blijft. Door een plantenbak te bekleden met het materiaal van de big bag, voorkomt u lekkages. Zowel het water als de grond lopen hierdoor niet meer uit de plantenbak.

Hoe snijdt u een big bag in stukken?

Door lange stroken van uw big bag te snijden, is het mogelijk om iets anders met het materiaal van de big bag te doen. Doe dit op een veilige manier. Het liefst door de big bag strak te spannen en er met een stanleymes doorheen te snijden. Door de spanning van het materiaal en scherpte van het stanleymes, is het belangrijk om dit met beleid te doen. Zo voorkomt u ongelukken bij het upcyclen van dit prachtige materiaal.

Welke materialen leveren wij in een big bag aan?

Alle bulk materialen zoals schors, houtsnipperspotgrond, tuinaarde, zand, tuinturf, mulch, haardhout en cacaodoppen, leveren wij in een big bag aan. Per kuub gebruiken wij hier één big bag voor. Wanneer u meerdere kuubs tegelijk bestelt, betekent dit dat er vrij veel big bag materiaal over is. Bij grotere bestellingen proberen wij uiteraard om grote big bags van 2 kuub te gebruiken. Gun uw big bag een tweede leven en ga er op een vindingrijke manier mee om! Heeft u zelf niets aan uw big bag? Maak er dan iemand anders gelukkig mee!

big-bag-recycle
 

  Luc     13-09-2022 11:00