Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Houtsnippers Alle prijzen inclusief Gratis verzending

Hoe voorkomt u een modderige paddock?

Hoe voorkomt u een modderige paddock?

De paddock is het buitenverblijf van uw paarden. De paddock grenst meestal direct aan de stal en moet een prettige buitenruimte voor de paarden zijn. Helaas komt het voor dat de paddock verandert in een modderpoel.

Modderige paddock voorkomen

In de winter of herfst komt het voor dat de paddock in een enorme modderpoel verandert. Dit is ontzettend vervelend en er lijkt weinig aan te doen. Als het leed al geleden is, lijkt het lastig om dit te herstellen. Zorg er daarom voor dat u frequent onderhoud pleegt en goed nadenkt over de gebruikte materialen. Hier laten we zien wat het best werkt.

5 soorten ondergrond voor een paddock

De volgende materialen vormen een oplossing voor de modderpoel:
  1. Het verbaast u vast niet dat houtsnippers wat ons betreft een belangrijk manier zijn om de kwaliteit van uw bodem te verbeteren. Het natuurlijke materiaal is goed te betalen, zacht om op te lopen en ruikt prettig. Door een bovenlaag van circa 15 centimeter te creëren, ontstaat er een duurzame laag. Bedenk daarbij dat het regelmatig noodzakelijk is om de houtsnippers te vervangen. In een paddock scheppen de meeste mensen om de paar jaar een oude laag materiaal af om dit vervolgens aan te vullen met nieuw materiaal. Het voordeel van houtsnippers: de absorberende werking en natuurlijke uitstraling van het materiaal. Ideaal om een modderpoel mee op te lossen.
  2. Op bepaalde locaties is het beter om te verharden met tegels of beton. Zeker waar u voert. Denk daarbij goed aan de afwatering van het harde materiaal en leg een vlakke ondergrond. Door de betegeling vast te maken aan de rest van het erf, voorkomt u dat het natuurlijk beeld van uw buitenverblijf verdwijnt. Mest is immers vrij simpel weg te scheppen van een harde ondergrond.
  3. Zand laat gemakkelijk water door. Voeg dit toe aan de paddock door een deel van circa 30 centimeter klei af te graven. Soms is er bij de gemeente een vergunning nodig om dit soort werkzaamheden te doen. Zand is een alternatief voor houtsnippers, een vrij ingrijpende oplossing waar ook een graafmachine voor nodig is.
  4. Zoekt u een vorm van zand die ook water absorbeert? Kies dan voor lavasteen. Dit materiaal voorkomt een modderpoel. Ook dit is een alternatief voor houtsnippers.
  5. Een andere manier om modder te voorkomen: speciale paddockroosters. De rooster zijn gemaakt van kunststof. Het nadeel van dit materiaal is dat het natuurlijke karakter van de paddock verloren gaat.
Wilt u direct houtsnippers bestellen of direct advies? Neem contact met ons op via info@houtsnippers.nl of stuur een WhatsApp-berichtje naar 06 1188 2008. Wij helpen u graag!
    02-10-2020 16:19