Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Houtsnippers Alle prijzen inclusief Gratis verzending

Houtsnippers met of zonder worteldoek?

Houtsnippers met of zonder worteldoek? Houtsnippers zijn voor verschillende doeleinden te gebruiken; als bodembedekker in tuinen, op speelplaatsen en bij speeltoestellen, als afbakening van een bepaald gebied, als tuin-, loop- en wandelpad en veel meer… Maar is het verstandig om bij het gebruik van houtsnippers een anti-worteldoek te gebruiken?

Anti-worteldoek bij houtsnippers | Wanneer gebruiken?

Wanneer de houtsnippers veelvuldig ‘aangeraakt’ worden - bijvoorbeeld wanneer houtsnippers worden gebruikt voor het aanleggen van een wandelpad of wanneer ze gebruikt worden als speelgrond - raden we u aan om gebruik te maken van een anti-worteldoek alvorens u de houtsnippers uitstrooit.


Wat is anti-worteldoek?

Anti-worteldoek - ook bekend als worteldoek, gronddoek, zeil of onderzeil - wordt veel gebruikt in tuinen, de landbouw en de tuinbouw. Het anti-worteldoek wordt direct op de (tuin)aarde geplaatst en vastgezet met gronddoekpennen. Vervolgens kunnen de houtsnippers worden verspreid over het anti-worteldoek, waardoor het doek niet meer zichtbaar is.

Anti-worteldoek - de naam zegt het eigenlijk al - zorgt ervoor dat onkruid en andere gewassen minder kans krijgen om zich tussen de houtsnippers te ontwikkelen. Het anti-worteldoek is echter zodanig vervaardigd dat het waterdoorlaatbaar is, waardoor er geen papperige massa zal ontstaan. Een ander voordeel van het gebruik van anti-worteldoek in combinatie met houtsnippers is dat de houtsnippers niet direct in contact met zand staan. Hierdoor kunnen de houtsnippers niet in de grond worden gelopen, waardoor ze als het ware worden ‘begraven’. Dat zou zonde zijn!

Worteldoek voor houtsnippers kopen

Op Houtsnippers.nl koopt u naast een ruim assortiment aan verschillende soorten houtsnippers ook verschillende soorten anti-worteldoek en bijbehorende accessoires.
  -----------------------------

Hebt u vragen over onze producten? Neem gerust contact met ons op via 0342-784000 of klantenservice@groundcovergroup.nl
 
  Luc     02-06-2022 16:04