Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Houtsnippers Alle prijzen inclusief Gratis verzending

Houtsnippers in de moestuin

Houtsnippers in de moestuin Kweekt u uw eigen groenten en/of fruit in een moestuin of groentetuin? Heeft u dan al eens gedacht aan het gebruik van houtsnippers in de moestuin? Houtsnippers bieden namelijk vele voordelen voor de groei en ontwikkeling van uw gewassen en het ziet er ook nog eens fraai uit. In dit artikel geven we een aantal tips voor het gebruik van houtsnippers in moestuin.

Voordelen van houtsnippers in de moestuin

Houtsnippers bieden verschillende voordelen voor uw tuin en tuinbodem. We schreven hier al eens eerder een ander artikel over. Wat veel moestuinierders echter niet weten, is dat houtsnippers ook op de moes- of groentetuin een positief effect kunnen hebben. 

Houtsnippers verminderen onkruid

Houtsnippers zijn een ideale bodembedekker in de moestuin. Het vermindert de kans op onkruid, waardoor de gewassen in uw moestuin zich veel beter kunnen ontwikkelen. Daarnaast bespaart het u veel tijd, omdat u veel minder vaak (of zelfs helemaal niet!) onkruid hoeft te wieden. 

Het bedekken van de bodem in de moestuin met houtsnippers kan op verschillende manieren; u kunt de moestuinbedden ermee bestrooien (gebruik hiervoor een laag van ongeveer 8 cm) of u kunt het gebruiken om mooie paden tussen de verschillende gewassoorten aan te leggen. We raden dan echter aan om een iets dikkere laag (10-15 cm) aan te brengen. Zo voorkomt u onkruid en ziet uw moestuin er ook nog eens mooi en strak uit. 

Lees ook:  Een tuinpad aanleggen met houtsnippers | Tips & Informatie  


Verbeterde drainage

Overmatig of te weinig water kan de gewassen in de moestuin flink aantasten. Dat is iets wat u uiteraard niet wilt! Door houtsnippers te gebruiken in de moestuin wordt de waterhuishouding beter gereguleerd. Houtsnippers nemen overmatig water op en laten het weer los wanneer de moestuin het nodig heeft. De grond onder de houtsnippers blijft hierdoor altijd een beetje vochtig wat de moestuingewassen ten goede komt. Tevens zorgen de houtsnippers in de moestuin - of in de paden door de moestuin - ervoor dat er geen plassen water ontstaan.

Biologisch moestuinieren

Omdat houtsnippers een natuurlijk product is, brengt het geen schade aan de moestuin. Doordat de houtsnippers vocht vasthouden, zorgen ze voor een vruchtbare bodem. Precies op de manier zoals het in de natuur ook gaat!

Natuurlijke uitstraling

Naast de verschillende voordelen voor de gewassen in uw moestuin, zien houtsnippers er ook gewoon mooi en natuurlijk uit. Aangezien het een natuurlijk product betreft, is het helemaal passend bij een moestuin. Houtsnippers: zowel functioneel als visueel de perfecte keuze voor de moestuin!

Houtsnippers voor de moestuin kopen op Houtsnippers.nl

Op Houtsnippers.nl kunt u eenvoudig en snel houtsnippers bestellen. De houtsnippers worden geleverd in big bags of in zakken van 50 liter. Ook is het mogelijk om de houtsnippers losgestort te ontvangen. Daarnaast ontvangt u van ons uitgebreide onderhouds- en verzorgingstips. Wij bezorgen de houtsnippers op elke gewenste locatie - ook als u bijvoorbeeld een moestuin hebt in een gemeenschappelijke stadstuin. Geen probleem!

Naast houtsnippers biedt houtsnippers.nl ook een uitgebreid aanbod aan andere soorten bodembedekkers en tuinbenodigdheden, waaronder dennenschors, verschillende soorten tuinaarde en afboording & kantafsluiting.

-----

Hebt u vragen over onze service en/of producten? Neem gerust contact met ons op via 0342-784000, per e-mail via klantenservice@groundcovergroup.nl of vul het contactformulier in.

houtsnippers-moestuin
 

 
  Luc     16-08-2022 10:31